Mecliste milletvekilleri, misafirler ve personel için hazırlanan yemeklerde diyabet hassasiyeti gözetilirken, şeker hastaları için menüde her gün alternatif yiyecekler sunuluyor.İlişkili Haberler
TBMM yemekhanesinde milletvekilleri, misafirler ve personel için hazırlanan yemeklerde diyabet hassasiyeti gözetilirken, şeker hastaları için menüde, her gün alternatif yiyecekler sunuluyor, yağsız ve tuzsuz bir çorbaya ve az yağlı tuzsuz sebze yemeklerine yer veriliyor.
Kan şekerini dengeleme özelliği taşıyan posalı gıdalara Meclis menüsünde ağırlıklı yer veriliyor. Menünün vazgeçilmezleri arasında, posalı gıdalar, salata, sebze ve kuru baklagil yemekleri seçenek olarak sunuluyor.
Diyabet hastaları için şekersiz sütlü bir tatlının mutlaka yer aldığı Meclis lokantasının menüsünde, tatlı yemek istemeyenler için farklı meyve seçenekleri de yer alıyor.
Diyabetliler tarafından tercih edilen kepekli ve tam buğday ekmeğinin masalarda her zaman hazır bulunduğu Meclis lokantalarında, farkındalık oluşturmak ve bu hastalığı bulunanlara kolaylık sağlaması amacıyla menüdeki her yemeğin içeriği de ayrıntılı şekilde yazılıyor.
Meclis menüsünde her gün yağsız ve tuzsuz bir çorbaya ve az yağlı tuzsuz sebze yemeklerine mutlaka yer veriliyor.
EĞİTİM
18 Temmuz 2026GÜNDEM
18 Temmuz 2026SPOR
18 Temmuz 2026SPOR
18 Temmuz 2026EĞİTİM
18 Temmuz 2026GÜNDEM
18 Temmuz 2026SPOR
18 Temmuz 2026
1
Türk Hemşireler Birliği Platformu İstanbul’da Toplandı
9071 kez okundu
2
Genç bir yüz, genç bir ağız çevresi
2399 kez okundu
3
Dudak dolgusu ve kötü olma ihtimali
1988 kez okundu
4
Diyabetin görülme yaşı giderek düşüyor
1052 kez okundu
5
“Sahte zayıflama ilaçlarında olması gerekenin 4 katı etken madde tespit edildi”
1004 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.