Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 51 kişiden 40’ı gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün “sivil mahrem imamları” ile ankesörlü telefondan haberleştiği tespit edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığından biri yarbay, 5’i binbaşı, 7’si yüzbaşı 48 kişi ile bu kişilerin bağlantı kurduğu 3 “sivil imam” hakkında soruşturma başlatıldı.
Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, şüphelilerden 40’ını gözaltına aldı.
Haklarında gözaltı kararı verilen 48 askerden 43’ünün muvazzaf, sivil mahrem imamların ise kamu çalışanı olduğu öğrenildi.
1
Bulgaristan’da nüfus alarmı: Eve dönene binlerce Euro’luk destek
2
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3
Yemen açıklarında göçmen teknesi battı: En az 54 ölü
4
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
5
ABD’nin İran’ı kuşatan askeri yığınağını Çin ifşa etti! Konum değiştirmişler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.