Konak Meydanı’nda yer alan İzmir Saat Kulesi, “21 Eylül Dünya Alzaymır Günü” dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından morla ışıklandırıldı. Gün nedeniyle Geriatri Bilimleri Derneği üyeleri, ellerinde pankart, boyunlarında mor fularla düdük çalarak alana geldi.
‘BENİ UNUTMAYIN’ TEMASI
Burada basın açıklaması yapan Alzheimer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker, vakfın temasının “Beni unutmayın” olduğunu belirterek, alzaymır hastalığını çağın vebası olarak tanımladı.
Hastalığın görülme oranının arttığına dikkat çeken Eker, yakın bir zamanda bu hastalığın daha aka bir sorun olacağını, bunun için de STK ve belediyelere aka görevler düştüğünü ifade etti.
TÜRKİYE’DE 500 BİNDEN FAZLA ALZAYMIR VAR
Geriatri Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ise Türkiye’de 500 ila 600 bin kişinin alzaymır hastası olduğunun tahmin edildiğini belirterek, “Dünyadaki rakama dikkat çekmek lazım, 2050 yılında 100 milyonu geçeceği düşünülüyor. O yüzden dikkat edilmesi gerekiyor. Hastalığa dikkat çekmek adına her yıl 21 Eylül günü İzmir Saat Kulesi mor aydınlatılıyor, buradaki amacımız böyle bir hastalık var herkes buna dikkat etsin, bununla ilgili risk faktörlerini iyi bilsin. Bunlar da hareketsiz yaşam, kilo, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, zihinsel ve bedensel hareketlerden uzak durmak, eğitimin düşük olması gibi faktörlerin önüne geçmek gerekiyor.” dedi.
.fr{ float:right; } .vidyorum{ padding-top:0px; margin-top:-20px; font-size:10px; font-weight: normal; } .testimonial-content{ padding:6px 10px 6px 10px; } .yrmBslk{ width:75px; color:#990000; overflow: hidden; float:left; } .testimonial-user{ display:none; width:75px; color:#990000; overflow: hidden; margin-top:5px; } .vybaslik{ color: #3f5fbf; font-weight: bold; } function videoYonlendir(id){ window.open(“http://videonuz.ensonhaber.com/y/” id); }
1
Bulgaristan’da nüfus alarmı: Eve dönene binlerce Euro’luk destek
2
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3
Yemen açıklarında göçmen teknesi battı: En az 54 ölü
4
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
5
ABD’nin İran’ı kuşatan askeri yığınağını Çin ifşa etti! Konum değiştirmişler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.