Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Google, geçtiğimiz yıl kendi logosunu taşıyan akıllı telefon modeli Pixel ile bir ilki gerçekleştirmişti. Genel itibari ile akıllı telefonları 3. parti firmalara ürettiren Google’ın gelecekte daha çok akıllı telefon modeli üreteceği iddia edildi.
Geçtiğimiz günlerde sona eren Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan Google Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Osterloh, Google’ın hali hazırda düşük fiyatlı bir Pixel modeli üretmeye niyetli olmadığını ve. Pixel isminin daima premium olarak kalacağını belirtmişti.
Osterloh’un bu açıklamaları, Google’ın düşük fiyatlı bir telefon üzerinde çalıştığını iddia edenleri tatmin etmedi. Zira iddiaların kaynağına göre Google, yeni çıkaracağı düşük fiyatlı telefonun ismini Pixel koymayacak. Bu proje büyük hayal kırıklığına neden olan Android One’ın devamı olacak ve çıkacak olan ucuz modelin ismi de büyük ihtimalle Android One ile paralellikte olacak.
Tabi ki bu iddialar ister istemez akıllarda birkaç soru işaretine neden oluyor. Bilindiği üzere Google’ın öyle büyük bir üretim kapasitesi yok. Zira Amerikalı şirken, son olarak satışa sunduğu Pixel ve Pixel C’de büyük stok sıkıntıları yaşamış ve siparişlerin neredeyse hiçbirini zamanında yetiştirememişti.
Üretim bandında bu kadar sıkıntı çeken bir firmanın, aynı dönem içerisinde hem amiral sınıfı bir model, hemde uygun fiyatlı giriş sınıfı bir model sıkıştırması pek de olağan durmuyor.
Samsung Galaxy TAB S3 ön inceleme MWC 2017 özel
EĞİTİM
19 Temmuz 2026GÜNDEM
19 Temmuz 2026SPOR
19 Temmuz 2026SPOR
19 Temmuz 2026EĞİTİM
19 Temmuz 2026GÜNDEM
19 Temmuz 2026SPOR
19 Temmuz 2026
1
Xiaomi yonga seti Pinecone V970 ile geliyor
927 kez okundu
2
Türk Telekom’dan bedava internet
819 kez okundu
3
IBM uzun süre sonra gelir artırdı
810 kez okundu
4
Türkiye’den neden bir WhatsApp çıkmıyor? Melek yatırımcı yanıtladı
801 kez okundu
5
Bitcoin ve diğer kripto paraları 2018’de neler bekliyor?
781 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.