Harris Interactive’in yaptığı araştırmaya göre, Fransızların yüzde 58’i çalışma yasasının kamuoyuna duyurulduğu şekliyle değiştirilmesini istemiyor.
YÜZDE 71’İ SENDİKALARIN GÜCÜNÜ AZALTIR DİYOR
Halkın yüzde 71’i yapılacak değişikliklerin sendikaların gücünü azaltacağı görüşünü paylaşırken, yarısından fazlası da işçilerin çalışma koşullarının kötüleşeceğini düşünüyor.
KARARNAME İLE KAMULAŞTIRILDI
Fransızların yüzde 43’ü yasadaki değişikliklerin Fransız şirketlerin rekabet gücünü artıracağı, yüzde 31’i ise işsizlikte düşüş sağlayacağı görüşünü ifade ediyor.
Hükümetin yasa değişikliğini normal kanunlaştırma yolu yerine hükümet kararnamesi yöntemiyle değiştirmeyi planlaması kamuoyunda tepkilere neden oluyor.
Yasanın 36 değişiklik öngören 5 kararname ile değiştirilmesi bekleniyor.
MACRON: İŞSİZLİĞİN ARTIŞINI ENGELLEYECEK
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “İşsizliğin sürekli artışını engelleyecek derin ve tümden bir değişiklik getiren reform” olarak tanımladığı tasarıda, 50’den az çalışanı olan iş yerlerinde işverenin sendika temsilcisi olmaksızın direk çalışanla masaya oturabilmesi, işten çıkarılma durumunda itiraz süresinin bir yıl olarak sınırlanması, işten çıkarılma durumunda ödenecek tazminat miktarlarının belirlenmesiyle ilgili değişiklikler yer alıyor.
“TÜM KORKTUĞUMUZ ŞEYLER BAŞIMIZA GELDİ”
Kararname yoluyla yasa değişikliği yapılmasına tepki gösteren CGT Sendikası Genel Sekreteri Philippe Martinez, “Tüm korktuğumuz şeyler başımıza geldi. Bu, çalışma yasasının sonu anlamına geliyor.” şeklinde tepki göstererek herkesi 12 Eylül’de genel greve ve gösteriye çağırmıştı.
TASARI PROTESTO EDİLECEK
Tasarıya karşı çıkan Boyun Eğmeyen Fransa (FI) partisinden yapılan açıklamada, 23 Eylül’de başkent Paris’te yapılacak gösteriyle “hükümetin saldırısına karşılık verileceği” belirtilmişti.
Çalışma yasasında geçen yıl yapılan değişiklikler ülkede aka gösterilere neden olmuş, yüz binlerce kişinin katıldığı grev ve gösterilere rağmen tasarı, hükümet kararnamesi ile Ulusal Mecliste oylanmadan geçirilmişti.
.fr{ float:right; } .vidyorum{ padding-top:0px; margin-top:-20px; font-size:10px; font-weight: normal; } .testimonial-content{ padding:6px 10px 6px 10px; } .yrmBslk{ width:75px; color:#990000; overflow: hidden; float:left; } .testimonial-user{ display:none; width:75px; color:#990000; overflow: hidden; margin-top:5px; } .vybaslik{ color: #3f5fbf; font-weight: bold; } function videoYonlendir(id){ window.open(“http://videonuz.ensonhaber.com/y/” id); }
1
Bulgaristan’da nüfus alarmı: Eve dönene binlerce Euro’luk destek
2
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3
Yemen açıklarında göçmen teknesi battı: En az 54 ölü
4
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
5
ABD’nin İran’ı kuşatan askeri yığınağını Çin ifşa etti! Konum değiştirmişler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.