ABD Başkonsolosluğunun Türk vatandaşlarına vize kararını askıya almasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı ilk kez bir açıklama yaptı.
Bakanlığın haftalık basın toplantısında Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Neuert’a Türkiye’den vizlerin askıya alınmasıyla gelişen kriz soruldu.
“JOHN BASS’IN GÖREV YAPMASINDAN GURUR DUYDUK”
Sözcü Neuert, “Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı rüya kırıklığına uğradık. Türkiye’nin kararı bizi derinden üzdü. Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’la koordineli şekilde alındı. John Bass’ın Türkiye’de görev yapmasından gurur duyduk., kendisi başarılı bir diplomattır. Çalışanımızın serbest bırakılması diyaloğun sürmesi için iyi bir başlangıç olur.” dedi.
.fr{ float:right; } .vidyorum{ padding-top:0px; margin-top:-20px; font-size:10px; font-weight: normal; } .testimonial-content{ padding:6px 10px 6px 10px; } .yrmBslk{ width:75px; color:#990000; overflow: hidden; float:left; } .testimonial-user{ display:none; width:75px; color:#990000; overflow: hidden; margin-top:5px; } .vybaslik{ color: #3f5fbf; font-weight: bold; } function videoYonlendir(id){ window.open(“http://videonuz.ensonhaber.com/y/” id); }
1
Bulgaristan’da nüfus alarmı: Eve dönene binlerce Euro’luk destek
2
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3
Yemen açıklarında göçmen teknesi battı: En az 54 ölü
4
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
5
ABD’nin İran’ı kuşatan askeri yığınağını Çin ifşa etti! Konum değiştirmişler
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.