Trump: Müzakere şeklinden memnun değilim, bazen askeri güç kullanmanız gerekiyor

Trump: Müzakere şeklinden memnun değilim, bazen askeri güç kullanmanız gerekiyor

İran ile müzakereler devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Tahran'ın nükleer silaha sahip olamayacağına dair söylemini yineleyen Trump, "İran'ın müzakere etme şeklinden memnun değiliz" dedi. Trump, askeri güç kullanıp kullanmayacağına ilişkin soruya ise, "Kullanmak istemiyorum ancak bazen kullanmanız gerekiyor" diye yanıt verdi.

ABONE OL
28 Şubat 2026 01:36
Trump: Müzakere şeklinden memnun değilim, bazen askeri güç kullanmanız gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington DC’den Texas eyaletine gerçekleştireceği ziyaret öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İran başta olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmeler, muhtemel askeri senaryolar ve bölgesel güvenlik dengelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Trump, İran ile yürütülen müzakerelerin mevcut durumundan memnun olmadıklarını belirterek, “İyi niyetle müzakere ederlerse harika olur. Ancak henüz bu noktaya ulaşamıyorlar” ifadelerini kullandı.

Trump: Müzakere şeklinden memnun değilim, bazen askeri güç kullanmanız gerekiyor

Trump, İran’ın nükleer kapasitesine ilişkin ABD’nin tutumunu yineleyerek, İran’ın nükleer programının muhtemel anlaşmanın merkezinde yer alması gerektiğini belirtti. Trump, “Ana anlaşmanın bir parçası olarak nükleer silahlar konusunda bir anlaşma yapmalılar. İran’ın nükleer silah sahibi olmasını istemiyoruz. Nükleer silaha sahip olamazlar ve müzakerelerin gidişatından pek memnun değiliz. O yüzden nasıl sonuçlanacağını göreceğiz” dedi. ABD Başkanı Trump ayrıca İran’ın anlaşma sürecinde Washington’un beklentilerini karşılamadığını belirterek, “Bu durumdan pek memnun değilim” ifadelerini kullandı.

İran’a yönelik muhtemel askeri müdahale ihtimaline ilişkin konuşan Trump, diplomatik çözüm tercihine rağmen güç kullanımının dışlanmadığını belirterek, “Bunu yapmak istemiyorum ancak bazen yapmanız gerekir. Askeri güç kullanmadan halledebilsek iyi olur ama bazen askeri güç kullanmak gerekir” dedi.

ABD ordusunun kapasitesine vurgu yapan Trump, “Dünyanın en büyük ordusuna sahibiz. Yakınımızda kimse bile yok. (Orduyu) Kullanmamayı tercih ederim ama bazen kullanmak zorunda olursunuz” ifadelerini kullandı. İran konusunda nihai kararın henüz alınmadığını belirten Trump, “Hayır, nihai kararımı vermedim” açıklamasında bulundu.

Trump: Müzakere şeklinden memnun değilim, bazen askeri güç kullanmanız gerekiyor

Muhtemel bir askeri operasyonun İran’da rejim değişikliğine yol açıp açmayacağı sorusuna Trump, “Hayır, kimse bana öyle bir şey söylemedi. Kimse bilmiyor, olabilir de olmayabilir de” yanıtını verdi. Bir askeri müdahalede Orta Doğu’da geniş çaplı çatışma riskine de değinen Trump, “Savaş olduğunda iyi ya da kötü her şeyde bir risk vardır” ifadelerini kullandı.

İsrail ve ABD’nin Haziran 2025’te İran’a yönelik saldırılarıyla kesintiye uğrayan İran-ABD arasındaki nükleer müzakereler, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin girişimleri ve Umman’ın arabuluculuğunda yeniden canlandırılmıştı.

ABD’nin saldırı tehditleri ve devasa askeri yığınağı devam ederken taraflar, 6 Şubat’ta Umman’da dolaylı müzakereler için bir araya gelmiş ve temasların sürdürülmesi konusunda mutabakata varmıştı. Daha sonra ikinci tur görüşmeler 17 Şubat’ta Cenevre’de devam etmişti. Taraflar görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini bildirmiş ve daha sonra Cenevre’de 26 Şubat’ta yeniden bir araya gelinmesi konusunda anlaşmıştı.

Trump: Müzakere şeklinden memnun değilim, bazen askeri güç kullanmanız gerekiyor

İran, nükleer programını atom bombası üretimini engelleyecek sınırlamalar çerçevesinde sürdürme karşılığında yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor. ABD ise Tahran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen durdurmasını ve elindeki yüksek düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stokunun ülke dışına çıkarılmasını istiyor.

Müzakerelerde, zenginleştirme oranının hangi seviyede sınırlandırılacağı, yüzde 60 düzeyinde zenginleştirilmiş yaklaşık 440 kilogram uranyum stokunun durumu ve yaptırımların kaldırılma takvimi ve doğrulama mekanizmaları ele alınıyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

hesaplama araclari ev eşyası depolama
turkhacks deneme bonusu veren siteler
sakarya escort sakarya escort sapanca escort
maltepe escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort anadolu yakası escort bostancı escort ataşehir escort
melbet melbet giriş megapari giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş
indian couple injoy outdoor sex in village porn in hindi kannada sex vidio desi bhabhi sex
çeşme escort escort kuşadası escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort
kayserimod escort beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort bodrum escort
escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
Antalya Kurumsal Web Tasarım