Merkel, başkent Berlin’de Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Partileri Meclis Grubu’na bağlı Orta Ölçekli İşletmeler Birliği’nin düzenlediği şenliğe katıldı.
Burada şirketlerin kurduğu stantları gezen Angela Merkel, döner üreticisi Türk şirketinin standında döner kesti.
Çalışanlarla kısa süre sohbet de eden Merkel, kestiği dönerden tatmayı da ihmal etmedi.
Başbakan Merkel, şenlikte yaptığı konuşmada ise hükümetin orta ölçekli şirketler için yoğun çalışmalar yaptığını söyledi.
“Yasalar çıkarmakla istihdam oluşmaz.” diyen Merkel, şirketler kurmanın, piyasada tutunmanın ve insanları işe almanın yasalarla düzenlenemeyeceğini, bunun yerine şirketleri güçlendirmek gerektiğini belirtti.
“12 YILDA İŞSİZLİĞİ AZALTTIK”
Partisinin 12 yıldan bu yana iktidarda olduğuna işaret eden Angela Merkel, bu sürede işsizlerin sayısının azaltıldığını, yeni borçlanma olmadığını ve bürokrasiyi azalttıklarını ifade etti.
Merkel, eylülde yapılacak genel seçimler öncesinde miras vergisinde reform yapılmasının ve varlık vergisinin yükseltilmesinin tartışıldığına dikkati çekerek, CDU/CSU’nun parti programında laf konusu iki verginin artırılmasına yer verilmeyeceği sözünü verdi.
“MERKEL DÖNERİ HER ZAMAN SEVER”
Başbakan Merkel’in döner kestiği şirketin sahibi Hanifi Aydın, Angela Merkel ile yaptığı kısa sohbette, döner imalatçıları adına kendisine teşekkür ettiğini söyledi.
Merkel’in, döneri her zaman beğenerek yediğini dile getirdiğini aktaran Aydın, bugün de kendi kestiği döneri eliyle alarak tattığını belirtti.
Hanifi Aydın, Merkel’in standı ziyaret etmesinin döner sektörünün tanıtımı açısından önemli olduğunu da belirtti.
.fr{ float:right; } .vidyorum{ padding-top:0px; margin-top:-20px; font-size:10px; font-weight: normal; } .testimonial-content{ padding:6px 10px 6px 10px; } .yrmBslk{ width:75px; color:#990000; overflow: hidden; float:left; } .testimonial-user{ display:none; width:75px; color:#990000; overflow: hidden; margin-top:5px; } .vybaslik{ color: #3f5fbf; font-weight: bold; } function videoYonlendir(id){ window.open(“http://videonuz.ensonhaber.com/y/” id); }
GÜNDEM
22 Temmuz 2026EĞİTİM
22 Temmuz 2026SPOR
22 Temmuz 2026SPOR
22 Temmuz 2026GÜNDEM
22 Temmuz 2026EĞİTİM
22 Temmuz 2026SPOR
22 Temmuz 2026
1
Bulgaristan’da nüfus alarmı: Eve dönene binlerce Euro’luk destek
11435 kez okundu
2
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7654 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
4708 kez okundu
4
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4603 kez okundu
5
Yemen açıklarında göçmen teknesi battı: En az 54 ölü
3715 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.