Ağız kokusunun ağız ve diş sağlığı dışında mide başta olmak üzere, birçok hastalığın habercisi olabileceğini belirten Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Uzmanlarından Dt. Göker Taşkınsu, ağız kokusu konusundaki detayları açıkladı.
Diş fırçaları doğru kullanıldığında bile dişlerin beşte üçlük bölümü temizlenebiliyor
“Diş fırçaları doğru kullanıldığında bile diş yüzeylerinin yaklaşık beşte üçünü temizleyebilir. Geri kalan beşte ikilik kısmı için ise diş ipi kullanımı çok önemlidir. Yemek yedikten sonra dişlerimizi fırçalasak bile diş aralarında yemek artıkları kalabilir. Bu durumla baş edebilmek için diş ipi kullanımı en önde gelen çözüm metodudur. Diş ipi yerine kürdan kullanımı diş etleri üzerinde ki olumsuz etkileri yüzünden önerilmemektedir. Fırçalama yapılırken diş üzerindeki biriken bakterilerinde yavaş hareketlerle diş üzerinden uzaklaştırılması gerekmektedir. Çünkü ağız bir bütündür. Ağız içerisindeki her bölgenin temizlenmesi önem arz etmektedir. Normal durumlarda dişlerimizi doğru metotlarla fırçaladıktan sonra diş ipi kullanılır. Sonrasında ağız çalkalama sularından faydalanılırsa ağız kokusu beklenmemektedir. Hastaların 6 ayda bir diş hekimine başvurması gerekir. En büyük sebebi ise diş aralarındaki çürüklerin (ki bunlar genellikle hastalarımız tarafından fark edilememektedir) erken teşhis edilerek dolgu vb. gibi metotlarla tedavi edilmeleridir.
Bütün bu metotlar uygulanıp sonuç alınamadığı durumlarda geniz akıntısı ve mide de ki olası problemler akla gelebilir. Diş hekiminiz bu tip durumlarda KBB uzmanı veya Gastroenterologlardan destek isteyebilir. Bu tip durumlarda bile hastaların endişelenmeleri için hiçbir sebep yoktur. Uzman hekimler sayesinde bu sağlık problemleri de çözülebilmektedir” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.